Гениално: Ето как със саксия и няколко свещи може да отоплявате цял апартамент (видео)

Гениално: Ето как със саксия и няколко свещи може да отоплявате цял апартамент (видео)

Със зимата се задават и високите сметки за отопление. Те далеч не са проблем само за българина – англичанинът Дилън Уинтар е изобретил лесен и евтин начин за загряване на помещение чрез… свещи! Уинтър е пуснал в Youtube видео с инструкции как да си направите система за отопление (Вж. видео по-долу).
 
Необходими са само кръгли чаени свещички, 2 глинени саксии (в никакъв случай пластмасови!) с различен размер и метална тавичка.
 

 
В тавичката слагате четири свещички. След като запалим свещите, следва да поставим по-малката саксия наобратно точно в центъра на малката тавичка и да запушим отвора. Последната стъпка е да сложим голямата саксия върху малката, без да закриваме дупката. Импровизираната печка е готова!
 

Топлината от свещите нагорещява вътрешната част на малката саксия и чрез въздушна конвекция през отвора на голямата саксия излиза струя горещ въздух. Авторът твърди, че с това се отоплява средно голяма стая буквално за стотинки! Всяка от свещичките гори в продължение на 4 часа, а пакет със 100 свещи, закупен например от "Икеа", струва 5 лв . Така ще ни коства едва 40 стотинки да се топлимза осем часа или през по-голямата част от деня.
 
 loading…

Източник: mall359.com