ЗРИТЕЛИТЕ НЕ ПОДОЗИРАХА ТОВА ЗА ВИКТОРИЯ ПЕТРОВА! СКРИ ШАПКАТА НА ВСИЧКИ!

ЗРИТЕЛИТЕ НЕ ПОДОЗИРАХА ТОВА ЗА ВИКТОРИЯ ПЕТРОВА! СКРИ ШАПКАТА НА ВСИЧКИ!

Виктория Петрова е на път да вземе четвъртото си висше образование, шашнати са колегите й от Би Ти Ви. Топ новинарката е вече на 38 години, но продължава да е студентка и е категорична, че никога няма да спре да учи. Амбицията й била да завърши колкото се може повече специалности, а след това щяла да реши в коя точно област да се специализира и да вземе първо докторска, а после и професорска степен.

„Вики е свръх интелигентна и не се задоволява само с един успех. Досега вече има един куп специалности, но не спира да търси нови предизвикателства. Скоро ще се дипломира като китаист, а на старини се вижда като уважаван професор”, коментират колежката си в нюзрума на Би Ти Ви.

Петрова учи китайска филология в Софийския университет от 4 години и това лято трябва вземе дипломата си, с която е категорична, че ще се е гордее най-много. Именно тази специалност се оказала най-трудна за водещата, въпреки че преди това е завършила висше образование в други четири сериозни области.

Още преди няколко години тя се дипломира като юрист в Софийския университет и бе категорична, че това образование много помага в журналистическата професия. Преди да се захване със сложната юридическа материя, тя вече е била завършила философия, история и журналистика.

Именно докато зубри тежките закони у синеоката варненка се ражда идеята да започне да учи и китайски език и я приемат без проблем и във филологичния факултет.

„Помислих си, че не може да има нещо по-сложно от правото и се сетих, че всъщност има – китайските йероглифи. Това ми прозвуча като предизвикателство към самата мен и не се поколебах да се захвана и с още една специалност”, признава екранната партньорка на Юксел Кадриев.

Когато се прибирала вкъщи, уморена след работа, първо сядала да пише йероглифите. „Час след учене на китайски, правната материя ти се струва песен, четях, разбирах и запомнях“, смее се тя, пише Пик.

С днешна дата тя вече владее почти като майчин сложния източен език и дори телефонът й е настроен на китайски. Била е 2 пъти в Китай и там проговорила без проблем и без изобщо да се притеснява.

„В Китай не само ме разбираха, но и аз ги разбирах, което е по-важното. Учейки йероглифите, учиш историята на една държава, на един народ”, издава Петрова.

Източник: bradva.bg