БУРЯ В БОЛНИЦА "ТОКУДА"!

БУРЯ В БОЛНИЦА "ТОКУДА"!

„Писна ми! Ще бягам! Че аз и друг път съм бягала от болница!“, възкликна Стоянка Мутафова на 8-ия ден от престоя си в клиниката, цитирана от „24 часа“.

Миналият понеделник тя получи лек инфаркт и по спешност й бе поставен стенд.

Операцията минала съвсем леко и успешно, но актрисата настинала, вдигнала температура, появила се кашлица.

Тя бе преместена в понеделник от самостоятелната стая в белодробното отделение, слагат й и кислородна маска. „Надупчена съм като решето“, оплаква се Стояна, която е прочута с нетърпимостта си към болници и се слави като много капризна пациентка. Досега не е задържала в клиника повече от няколко часа.

„Знам, че е за мое добро. Знам, че ме лекуват, ама като питам от какво, ми казват „Как от какво? От болестта!“ Ама от каква болест, защо, с какво, не уточняват. Може би това е политиката на лекарите, но се чувствам в неведение и имам усещането, че вече излишно стоя тук“, разсъждава голямата комичка. Неизменно до нея е дъщеря й Муки, която й занесе грозде по нейна молба, и актрисата Ирен Кривошиева, нейна партньорка в прочутата комедия „Госпожа Стихийно бедствие“.

„Всички са мили с мен. Глезят ме, че чак ме захаросват. „Вдигни сега краченцето. Дай да видим оченцето. Подай си ръчичката. Наклони главичката… Леле, съвсем ме вдетиниха! Че аз на детето си не съм говорила с такива умалителни“, успява да превърне в шега всяка ситуация актрисата.

„Е, миналия път като бягах от болница, Муки ми помогна да прескоча прозореца, ама беше на първия етаж. Като нямам парашут, ще взема асансьора, едно такси и вкъщи. Вкъщи и стените лекуват, така знам аз. Да си се свия в моето легло… Наистина болничната атмосфера не ми понася. Хем ме хваща съклет, хем ми е мъчно за театъра, хем да си кажа право се чувствам добре и си мисля, че вече трябва да си ходя при котките, че и те са се затъжили за мен, миличките. А и се задават Коледа – най-любимият ми празник. Искам да си окича елха, да седнем с Муки да си пожелаем Новата година да е по-здрава. Дай, боже“, признава Мутафова.

 

Източник: bradva.bg