15 трика в iPhone, които Apple крият от вас!

15 трика в iPhone, които Apple крият от вас!

Вашият телефон може да прави много неща, но прави ли това, което вие искате? Може би. Инженерите и дизайнерите на Apple са решили да направят най-дружелюбния продукт, както и да предвидят възможно най-много от вашите нужди и желания. Въпреки това, те не винаги позволяват на своите клиенти да разберат всичко, което техните продукти са в състояние да направят.
 
И с всяка нова актуализация IOS предоставя по-голяма функционалност. Можете дори да "не познавате" своя телефон, който сте закупили, но в добрия смисъл.
 
Споделете това с всички фенове на Apple, които познавате!
 
1. Задайте таймер за заспиване на вашата музика.
 
Ако искате да заспивате с любимата си релаксираща музика, но не искате да тя да продължава да звучи дълго време, след като заспите, има възможност за задаване на таймер за музиката в приложението Часовник.
 

 
2. Създайте свой собствен модел на вибрации.
 
Можете да използвате свой собствена модел на вибрация и да я персонализирате за конкретни контакти или типове известяване. Просто отидете в Настройки> Звук> Музика> Вибрации> Създайте вибрация и използвайте пръста си, за да изберете модела.
 

 
3. Мигащи предупреждения.
 
Ако сте в претъпкан ресторант и чакате важен разговор, можете лесно да пропуснете обаждане или вибрация. Поставете телефона с камерата нагоре и настройте светодиода за уведомления: чрез Настройки> Общи> Достъпност.
 

 
4. Разклатете телефона, за да поправите грешка, допусната при писане.
 
Можете просто да разклатите телефона, за да започне отново да пишете, когато направите грешка при набиране на текста.
 

 
5. Почистете операционната система на телефона си, за да започне да работи по-бързо.
 
Натиснете и задръжте бутона на захранването толкова дълго време, че да видите слайда "Изключване", а след това натиснете и задръжте бутона "у дома." Екранът ще стане празен, но скоро началният екран ще се появи отново.
 

 
6. Изчистете кеша на вашия телефон, за да работи по-бързо.
 
Ако почистването на паметта не помогне, опитайте да изчистите кеш паметта. Във всеки магазин за музика, игри и телефонни приложения, кликнете върху всяка икона по отделно 10 пъти, за да изчистите кеш паметта.
 

 
7. Проверете отметките за текстовите съобщения.
 
Не ви ли дразни това, че вашите разговори свободно плават във времето, без никаква връзка с реалността? Е, временни отметки за съобщения всъщност няма: те са просто на екрана. Плъзнете пръста си наляво, за да се отворят отметките за всяко съобщение.
 

 
8. Преглед на всички наскоро затворени раздели в Сафари.
 
Ако искате да се върнете назад и отново да прочете / изпратите статията, която сте затворили, просто натиснете и задръжте иконата "+" в долната част на екрана, за да отворите списъка с отметки в Сафари.
 

 
9. Повишаване на нивото на вашия iPhone.
 
Не е нужно да изтегляте приложения от трети страни, просто стартирайте "компас" приложението и плъзнете с пръста наляво.
 

 
10. Осигуряване на необходимата медицинска информация, която може да ви бъде необходима в случай на извънредни ситуации.
 
Вие вече знаете, че вашият телефон се превърна в магическа пръчка, но сега той наистина може да ви спаси. Вие не трябва обезателно да разчитате на телефона си, когато животът ви е в опасност, но той може да ви направи една по-полезна услуга. Попълнете формата в раздела за здраве, напишете толкова подробности, колкото искате сами; Не забравяйте, че тази информация е достъпна, дори без да отключвате телефона, така че запишете само информацията, която можете да споделяте свободно.
 

 
11. Да се виждат само непрочетените съобщения в пощенската ви кутия.
 
Суматоха в пощенската кутия – това е най-лошото нещо, което може да се случи, затова отворете приложението за електронна поща и натиснете "Редактиране". Кликнете на кръга, който е до "непрочетени" и вие ще имате папка само с непрочетени съобщения.
 

 
12. Разберете кои полета са кръстосани.
 
Виждали ли сте някога струя в небето, а не ви ли интересува, къде отиват тези хора? Както с много неща в живота, просто попитайте Siri и тя ще ви даде отговора!
 

 
13. Не се свързвайте с лош WiFi.
 
Няма нищо по-лошо от бавна връзка? Вече няма да ви се налага да страдате от този кошмар. Отидете на Настройки> Клетъчна мрежа, превъртете надолу и включване на WiFi помощ. Просто така, ако имате лоша WiFi връзка, вашият телефон автоматично ще се върне обратно към LTE връзката. И ако сте притеснени за големия трансфер на данни в края на месеца, WiFi помощникът ще ви помогне да настроите всичко така, че да не изтегляте различни приложения в мобилната мрежа.
 

 
14. Използвайте нощен режим и режим за пестене на енергия едновременно.
 
Apple въведе режим на слабо осветление, за да е по-лесно на очите ви, когато се стъмни. Но по някаква причина, вие може да не искате да го активирате едновременно с режима за ниско енергопотребление. Някои потребители, обаче, са намерили решение. За пореден път, задайте на Siri, да направи това. И по-специално, активирайте режим за пестене на енергия в Настройки> Батерия, след това пуснете Siri и я помолете да включи нощен режим. Siri ще ви предупреди за необходимостта да изключите режима на ниска мощност, за да включите нощният режим, но можете да й каже да продължи напред, така или иначе. След потвърждаване от Siri, натиснете бутона Sleep. Трябва да се чуе звуков сигнал за потвърждение и когато отключите телефона си отново, нощният режим и режимът на ниска мощност за спестяване на енергия ще бъдат пуснати едновременно.
 

 
15. Извънредно нулиране.
 
Когато абсолютно нищо не работи, значи е време за извънредно нулиране. Понякога телефонът просто се нуждае от тайм-аут. Задръжте бутоните Home и Lock за пет секунди, или до момента, докато не се появи иконата Apple. И всичко отново ще си дойде на мястото!
 

 
Ако ви е харесала тази статия, не забравяйте да я споделите със семейството и приятелите си!loading…

Източник: mall359.com