ШОК! БРУТАЛЕН СРИВ НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ ТАЗИ СУТРИН!? КАКВО СЕ СЛУЧВА? КУРСЪТ УДАРИ

ШОК! БРУТАЛЕН СРИВ НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕВ ТАЗИ СУТРИН!? КАКВО СЕ СЛУЧВА? КУРСЪТ УДАРИ

Рано тази сутрин хиляди български граждани останаха като застреляни и изпаднаха в паника, след като редица платформи за изчисляване на валутни курсове отчетоха рекорден срив на българския лев спрямо щатския долар.

Стойността, на която bradva.bg се натъкна в най-утвърдените платформи за котировки като www.xe.com и x-rates.com надминаха и най-смелите фантазии за скъп долар. На много места, неясно защо, тарифата на която се търгува българската единица за един долар е рекродните 2.233 лева! 

Вижте посочените линкове: http://www.xe.com/currencyconverter/convert/?Amount=1&From=USD&To=BGN  http://www.x-rates.com/calculator/?from=USD&to=BGN&amount=1

Притеснени читатели на bradva.bg сигнализираха, че в действителност на много места фигурира именно този обменен курс, но по всичко личи, че това е технически проблем. Проверка на bradva.bg установи, че реалната стойност на щатския долар спрямо лева за днес 6-ти декември е 1.82754, като тази информация бе потвърдена от БНБ, съответно няма никакво притеснение относно стабилността на българската валута и не ни очаква нова Жан Виденова зима. 

Източник: bradva.bg