Ново 20! Животът на Десислава Радева е в риск

Ново 20! Животът на Десислава Радева е в риск

Първата дама също е с охрана от НСО

Оказва се, че животът на първата дама Десислава Радева е в риск.

От НСО уточняват, че заради конкретна застрашеност се е наложило съпругата на държавния глава Румен Радев да се движи с държавна охрана.
Те припомнят, че съгласно закона членовете на семейството на държавния глава имат право на държавна охрана в случай на установена конкретна застрашеност, произтичаща от заплахи за безопасността на съответното лице.

Става въпрос за посягане над личността на дадения човек или пък актове на тероризъм по смисъла на Наказателния кодекс.
От НСО допълват, че решението за осигуряване на охрана се взема от комисия.
Тези решения са класифицирана информация и са маркирани с гриф за сигурност на информацията, пише 24chasa.bg.

Десислава Радева

Първата дама също е с охрана от НСО

Както вече стана ясно от преди няколко дни президентът Румен Радев и половинката му Десислава Радева, както и техните деца са настанени в държавната резиденция – вила „Калина“.
В нея са живели държавните глави Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов.

За разлика от предшествениците си президентът Росен Плевнелиев категорично отказа да живее там. Той обаче ползваше резиденцията като място за дълги вечери и като луксозен офис.
Специален екип се грижи за президентското семейство в правителствената резиденция. Той включва готвачи, хигиенистки и хора по поддръжката.
Всички те вече са на разположение на новото президентско семейство.

От встъпването в длъжност на Румен Радев, той и Десислава Радева не опитват нищо, преди то да бъде тествано в специална лаборатория. Тя разполага предварително с веществата, към които държавният глава и половинката му проявяват нетърпимост.
В лабораторията денонощно се тества храната на държавния глава. Дори той да не се намира във вила „Калина“, храната му отново бива подложена на тест в малка мобилна лаборатория.

По този начин се цели предпазването на президента от непоносими за него вещества, без оглед на мястото, на което се намира, пише presstv.bg.

Коментари чрез Facebook

коментара

Източник: razkritia.com