Внимание, шофьори, не искат да знаем това! Ако си потрошим колата в дупка на пътя ни дължат пари! Ето как да си ги вземем!

Внимание, шофьори, не искат да знаем това! Ако си потрошим колата в дупка на пътя ни дължат пари! Ето как да си ги вземем! ПОСЛЕДНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НЕЛЕПАТА СМЪРТ НА РОРО

Средно по 300 лв. са обезщетенията, които граждани получават, след като са потрошили колите си в изтърбушени шахти или улични дупки. Това показва обобщена справка от административните съдилища в цялата страна. Безброй са заведените дела за т.нар. непозволено увреждане.

В началото на годината например община Видин плати 209 лв. на застраховател. Кметството бе осъдено заради ма на улицата. По време на силен дъжд „Пежо“ попаднало в необезопасена дупка на пътя. За повредите на предна броня, решетка и подкалници на автомобила било изплатено „Каско“. Дружеството обаче завело дело с мотива, че общината има задължения за поддържането на улиците. Така кметството е платило и 490 лв. разходи по делото.

Пак Видинският районен съд осъди АПИ-София за 290 лв. разноски по дело, след като застрахован автомобил, движещ се по републикански път Козлодуй-Видин, попада в яма. На автомобила са причинени материални щети, пише „Монитор“.

6624 дела са завели граждани в Наказателното отделение на Варненския районен съд, като 40% от тях са административно-наказателни, образувани по жалби на граждани срещу актове на КАТ, НАП, ДАИ и др.

Заради дупки по улиците, бездомни кучета и непочистени от сняг тротоари софиянци са завели над 520 дела срещу Столична община през 2014 г. С исковете хората са поискали компенсации за изкълчен или счупен крак, заради заледени тротоари. Дела се водели и за сцепена джанта, спукана гумата, както и потрошено окачване на колата след пропадане в ями по пътя.

Advertisement:

Източник: bradva.bg