ПОЛЗВАТЕ ЛИ ВАЙБЪР? ТОГАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА, ЗА ДА НЕ ОСТАНЕТЕ НЕПРИЯТНО ИЗНЕНАДАНИ!

ПОЛЗВАТЕ ЛИ ВАЙБЪР? ТОГАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА, ЗА ДА НЕ ОСТАНЕТЕ НЕПРИЯТНО ИЗНЕНАДАНИ!

Advertisement:

1. Viber знае вашият мобилен номер

Дори и да не знаете, Viber по всяка вероятност съхранява номера ви в базата данни.

Advertisement:

Ако имате инсталирано приложението и сте си направили регистрация, то освен вашия, Viber записва номерата на всичките контакти в телефона ви. Същото важи и когато човек, който има вашия номер, се регистрира. Освен него, приложението съхранява и история на обажданията, съобщенията, информация за вашата активност. Всички тези неща са описани в условията, с които сте се съгласили, когато сте инсталирали приложението.

Advertisement:

2. Акаунтът ви може да попадане в чужди ръце

Вашият акаунт представлява мобилният ви номер. Ако някога ви се наложи да го смените или просто спрете окончателно СИМ картата си, трябва предварително да деактивирате акаунта си и да си регистрирате нов, ако желаете, с новия ви номер. В противен случай рискувате новият собственик на стария ви номер да има достъп до вашите контакти и хронология на разговори, тъй като инсталирайки Viber на устройството си, той директно ще получи достъп до акаунта ви.

Advertisement:

3. Когато сте онлайн – всички разбират

Във Viber, за разлика от Skype и Messenger” няма опция „инкогнито“, при която никой да не може да знае, кога сте на линия. Моментът, в който се свържете към мобилен или Wi-Fi интернет, автоматично всички ваши контакти разбират, че сте на линия. Има и изключения, разбира се, когато онлайн статуса на даден човек не отговаря на действителността, но те по-скоро се дължат на бъгове в системата. Viber все пак ви предоставя отчасти опция „инкогнито“, но тя скрива не само вашия статус, но и този на всичките ви контакти.

„>

4. Viber изпраща местоположението ви

В приложението има опция, наречена „Geolocation”. Ако я активирате, освен съобщенията, ще изпращате на събеседниците си и координатите на мястото, където се намирате.  Разбира се, можете да я изключите, но повечето потребители намират за полезно да изпращат такава информация и използват тази функция.

5. Блокиране на абонат

Във Viber можете да блокирате даден абонат, като това ще му попречи да ви изпраща съобщения и да ви звъни. Въпреки това, ако сте в група с този човек и го блокирате, вие ще продължавате да виждате неговата активност в групата, както и той – вашата.

Източник: bradva.bg

Advertisement: