Руските депутати поляха победата на Тръмп със скъпо шампанско за 100 бона (ВИДЕО)

Руските депутати поляха победата на Тръмп със скъпо шампанско за 100 бона (ВИДЕО)

Непрестанно провокиращият лидер на Либерал-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски устрои щедра почерпка в Държавната Дума по случай победата на републиканеца Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ. Политикът купил 132 бутилки шампанско и почерпил колегите си в цялата парламентарна група. Според „Лайф.ру“ Жириновски е платил над 100 хиляди рубли за угощението. 

Според лидера на ЛДПР изборите в САЩ са исторически – както за самите Щати, така и за политиката, която ще поеме Вашингтон, най-вече в курса за сближаване с Русия. Жириновски е изразил надежда, че Америка ще се заеме с решаването на вътрешните си проблеми и по-малко ще се намесва в работата на другите страни. 

„За победата на Доналд Тръмп и за новата вътрешна и външна политика на САЩ! За по-бързото подобряване на отношенията между Русия и САЩ! Такъв исторически момент не е имало 71 години! Ние бяхме заедно чак през май 45-та година, а после президентът Трумън, операцията Дропшот и започна Студената война“, емоционално вдигна тост Жириновски, вдигайки пластмасова чашка.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg