Руските депутати поляха победата на Тръмп със скъпо шампанско за 100 бона (ВИДЕО)

Руските депутати поляха победата на Тръмп със скъпо шампанско за 100 бона (ВИДЕО)

Advertisement:

Непрестанно провокиращият лидер на Либерал-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски устрои щедра почерпка в Държавната Дума по случай победата на републиканеца Доналд Тръмп на президентските избори в САЩ. Политикът купил 132 бутилки шампанско и почерпил колегите си в цялата парламентарна група. Според „Лайф.ру“ Жириновски е платил над 100 хиляди рубли за угощението. 

Според лидера на ЛДПР изборите в САЩ са исторически – както за самите Щати, така и за политиката, която ще поеме Вашингтон, най-вече в курса за сближаване с Русия. Жириновски е изразил надежда, че Америка ще се заеме с решаването на вътрешните си проблеми и по-малко ще се намесва в работата на другите страни. 

„За победата на Доналд Тръмп и за новата вътрешна и външна политика на САЩ! За по-бързото подобряване на отношенията между Русия и САЩ! Такъв исторически момент не е имало 71 години! Ние бяхме заедно чак през май 45-та година, а после президентът Трумън, операцията Дропшот и започна Студената война“, емоционално вдигна тост Жириновски, вдигайки пластмасова чашка.

Advertisement:

Превод и редакция: БЛИЦ

Advertisement:

Източник: blitz.bg