УНИКАЛЕН ХОРОСКОП! ЕТО КАКЪВ СТЕ СПОРЕД ДРЕВНОГРЪЦКАТА ВИ ЗОДИЯ

УНИКАЛЕН ХОРОСКОП! ЕТО КАКЪВ СТЕ СПОРЕД ДРЕВНОГРЪЦКАТА ВИ ЗОДИЯ

Така нареченият черен хороскоп на древните гърци се състои от десет “тъмни” знака, всеки от които е посветен на митично създание. Мрачната нотка в този зодиак обаче не трябва да ви плаши. Защото той нашепва любопитни тайни от дълбините на вашата душа. Единственото, което трябва да направите, за да откриете какъв е характерът ви според елинския хороскоп, е да потърсите рождената си дата сред изброените по-долу.

8 януари – 12 февруари: Кентавър

Вие сте импулсивни и дори първични натури. Водещи са страстите и емоциите, благодарение на които нерядко избухвате и реагирате по-остро от необходимото. Кентавърът е наполовина човек, наполовина кон. Именно това е причината за двойствеността на характера ви. Животинската ви природа често надделява над разума.

13 февруари – 18 март: Харпия

Злопаметни и отмъстителни – това са “тъмните” ви черти. Не познавате значението на думата “прошка”. Когато някой ви нарани, впрягате целия капацитет на високия си интелект, за да създадете коварен и изпипан план за мъст.

19 март – 24 април: Пегас

Вие сте може би най-големите добряци в елинския зодиак. Стига обаче да не бъдете поставяни в окови. Защото личната ви свобода за вас е над всичко. Не понасяте скуката и рутината, затова и връзките ви не са от най-дълготрайните.

25 април – 30 май: Цербер

Подобно на триглавото куче, пазещо изхода на подземния свят, вие сте непреклонни и нетърпими към всичко, което не се вписва в представите ви. Трудно допускате хора до себе си и сте склонни към интровертност и депресивни състояния.

31 май – 3 юли: Сатир

Вие сте сладострастниците на елинския зодиак. Поставяте плътските удоволствия над всичко, склонни сте към изневери и непостоянност в любовта. Изключително суетни сте, но зад фасадата от перфектно поддържана кожа и хубав грим криете завидно висок интелект.

4 юли – 10 август: Сирена

По примера на морските сирени в древногръцката митология, които примамват и отвличат корабокрушенците, вие владеете до съвършенство изкуството на съблазняването. Ловко манипулирате всички около себе си и нямате навика да зачитате чуждото мнение и желание.

11 август – 15 септември: Грифон

Осанката на митичния грифон съчетава в себе си образите на краля на животните (лъв) и краля на птиците (орел). Затова вие се чувствате като крале на света и често сте прекалено себични. Открити сте и не понасяте “игрички под масата”. Материалната страна почти не играе роля в живота ви.

16 септември – 22 октомври: Химера

Притежавате висок интелект и меко и фино поведение. Винаги постигате целите си, умеете да прикривате емоциите си и сте на “ти” с лъжата и лицемерието.

23 октомври – 30 ноември: Сфинкс

Определено сте човек на крайностите. Един ден сте на ръба на депресията и психическия срив, а на следващия буквално преливате от щастие. Егото ви е огромно и често изпадате в конфликтни ситуации.

1 декември – 7 януари: Минотавър

Големият ви е проблем е, че сте нерешителни. Склонни сте към депресивни състояния. Ранимата ви душа търси само и единствено любов и разбиране и страда много, когато бива разочарована./ПИК

Източник: bradva.bg