ТОВА ВЕЧЕ СРИНА БОЙКО БОРИСОВ! СКАНДАЛЪТ Е ГРАНДИОЗЕН! ЕТО КАКВО СЕ СЛУЧВА

ТОВА ВЕЧЕ СРИНА БОЙКО БОРИСОВ! СКАНДАЛЪТ Е ГРАНДИОЗЕН! ЕТО КАКВО СЕ СЛУЧВА

снимка: Всеки ден

Скандално скъпите джипове, около които от вчера се разгоря нов скандал след като стана ясно, че вместо от държавните горски предприятия, за които бяха купени, се ползват, за да возят властта, в частност премиера Бойко Борисов и други висши политици, да бъдат върнати на горските.

Това е поискал министър-председателя в разговор с началника на Националната служба за охрана /НСО/ – ген.Ангел Антонов, става ясно от правителствената информационна служба.

От прессекретариата на Борисов извъртат скандала и за виновник сочат НСО, като подчертават, че тузарските джипове са превзети за премиерските командировки не пожелание на министър-председателя, а по „преценка“ на службата. „За охраната и транспорта на премиера отговаря НСО и по преценка на службата министър-председателят и екипът му са ползвали превозните средства при командировки извън столицата“, посочват от правителствената информационна служба, опитвайки се да изкарат неопетнена властта от неприятната ситуация, в която попадна след разкритието вчера. Така изведнъж се оказва, че видиш ли Борисов изобщо не подозирал, че се вози във въпросните джипки, едва сега разбира и в типично свой стил започва да раздава правосъдие.

Джипките били използвани също и за нуждите на чужди държавни и правителствени ръководители при посещенията им в страната, както и за обиколките по границата и бежанските центрове.

Междувременно в скандала се замеси и зам.-министъра на земеделието и храните Георги Костов, който обяви, че през ноември министерството е взело решение да подари луксозните джипове на горските стопанства на НСО. Това е станало след писмо от шефа на службата Ангел Антонов, който аргументирал искането с предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС, което отскоро беше поето лично от премиера Бойко Борисов.

Именно зам.-министър Георги Костов твърдеше, че джипките, закупени от съученик на министърката за по 200 000 лева, са нужни, за да се возят в тях шейхове и милионери, дошли на луксозен ловен туризъм. А цената на Тойота Секвоя в САЩ започва от 41 000 долара и дори с всички възможни екстри достига едва до 70 000 долара, което прави 126 000 лева, показа междувременно проверка.

Източник: bradva.bg