Е СЕГА ВЕЧЕ СТАНА ГОЛЯМОТО МАЗАЛО! МАРЕШКИ СЕ ХВАНА ЗА ГУШИТЕ С ТОП БГ ОЛИГАРХ! СБЛЪСЪК НА ТИТАНИ!

Е СЕГА ВЕЧЕ СТАНА ГОЛЯМОТО МАЗАЛО! МАРЕШКИ СЕ ХВАНА ЗА ГУШИТЕ С ТОП БГ ОЛИГАРХ! СБЛЪСЪК НА ТИТАНИ!

Бизнесмените Веселин Марешки и Гриша Ганчев влязоха в открита словесна война в ефира на Нова тв на тема горива.

ЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬЬ

Варненецът гостува да говори за отминалото се участие в президентската кампания, но в края на разговора заговори и за темата горива. Водещите първо пуснаха част от интервю с Гриша Ганчев, което ще бъде излъчено утре, в която той говори открито за Марешки и действията му като нов играч в бизнеса с петролни продукти. След това аптекарският бос му отговори.

Ето как се разви диалогът:

„Тук става въпрос за едно лице – г-н Марешки, който реши да става политик чрез 2-3 бензиностанции. Той подлъга много хора. Като е толкова добър бизнесмен нека каже откъде купува, за да може и ние да си купим евтино. Аз не чух кой го снабдява този човек. Сигурно ще кажат: „Да, това е търговска тайна…“ Ако там се играе с ДДС, което е 20%, то нормално е неговата цена да е с 30 стотинки под нашата цена, защото ДДС на 1000 литра е около 340 лева.

Той тръгва да говори за картели и такива неща. Но чакай… Мен ме е срам. Аз като си отида по моя край, защото аз си ходя и си говора с обикновените хора, и те ме питат как Марешки продава по-евтино. Не се ли напечелихте. Така ми казват. А всъщност това е много гнусна инсинуация. Аз ще поставя въпроса пред Асоциацията проверките, на които са подложени големите фирми в бранша, да бъдат същите и при него. Нека да видим неговите доставчици. Ние искаме също да купуваме от тях. Казвам го ясно. Искам и нас да снабдяват неговите доставчици – на новия стар политик г-н Марешки.

Ако аз искам да се кандидатирам за политик и трябва да плащам на телевизии и медии време, за да ми слушат глупостите хората, ще ми струва много, много пари. По-добре е да губя от 2-3 бензиностанции по 20-30 000 лева и ето ти за 1 милион лева една превъзходна пиар кампания. И в крайна сметка, това че съм излъгал 400 000 души, нищо не значи. Ако искаш да ставаш политик, прави си партия, но недей да оклеветяваш хора, които са невинни. Ако всичките компании, които са споменати, че са в картел, решат да вдигнат маркучите? Как ще зареди новият Робин Худ хората с петрол. С неговите 4 бензиностанциики ли? Това е несериозно. Плюс това тука има и колегиално отношение.

Почваш да нападаш колеги, да ги обиждаш – монополи, изсмукали живата кръв на държавата, изсмукали хората, най-бедните, най-това, най-онова… Чакай, бе, колега. Първо се убеди, извади доказателства, извади документи, дай калкулация, себестойност, как се образуват цените, колко е акцизът, колко ддс-то и тогава. Удари ги на масата. Извикай всички играчи в бизнеса и им кажи: „Вие не ставате, вие крадете!“ Излиза, мята някакви лафове, някой му обръща внимание, образуват се някакви проверки. Този, който го е създал, да си вземе някакви мерки, защото ще му се стовари на неговата глава“, каза Гриша Ганчев.

„Когато някой умре, той не разбира, че е умрял. Трудно е само за хората около него. Същото е и когато си тъп. Вижте, в градове, в които нямам бензиностанции, газта е 80 ст. В София е лев. 25% разлика. Тоест, не съм аз човекът, който продава по-евтино. Такава е ситуацията. Там, където нямам бензиностанции, и другите ли крадат с ниската цена. Те самите в градове, където нямам обекти, продават газта по-евтино с 20 стотинки спрямо София.

Не е ли това грабеж към софиянци. А защо в Стара Загора точно те продават на 80 стотинки, а цената при тях в София е лев. Това не е ли грабеж от столичани. Какво робинхудство… Значи те крадат ДДС в Стара Загора, а в София от столичани. Който ме е създал, да бре ядове. Но който го е създал него… Хората са отвратени освен от политиците и прехода, и от олигарсите. Как той взе голяма фирма в този бизнес. Защо аз не съм собственик на тази фирма.

С какви пари, откъде. Аз нямам представа. Откъде ги има парите въобще, за да направи това. Този, който му ги е дал, сега ще му ги връща. И през такива корумпирани политици, които се спонсорират с крадените пари, атакуват честните бизнесмени. И ги мачкат, мачкали са и други. С големи политици като Румен Овчаров, като Корнелия Нинова, с бизнесмени големи като г-н Ганчев не искам да ме сравнявате. Аз съм друг вид политик, друг вид бизнесмен и се боря срещу тях. И когато те ме плюят, това дава много ясен сигнал към моите избиратели, че аз съм точният човек, на точното място“, отговори Марешки.

Източник: bradva.bg