ОПАСНО ВРЕМЕ И ДНЕС! Ще има дъжд и поледици!

ОПАСНО ВРЕМЕ И ДНЕС! Ще има дъжд и поледици!

Жълт код е обявен за събота – 14 януари, в девет области на Северозападна и Северна България за образуване на поледица и валежи от сняг.

Предупреждението е в сила за областите Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана, Видин, сочи справка на НИМХ, цитирана от „Дарик“. 

В часовете преди обяд ще превалява дъжд, в комбинация с отрицателните температури при земята, на места в посочените области ще се образува поледица. Със застудяването дъждът ще премине в сняг, но бързо ще спре. 

Валежите ще започнат от запад на изток, в планините – сняг, в равнинната част – предимно дъжд. През деня в планинските райони, Предбалкана и на места в Североизточна България дъждът ще преминава в сняг, но бързо ще спре, а след обяд от запад ще започне разкъсване на облачността. 

Ще има условия за поледици и заледявания. 

До вечерта дъжд ще вали в крайните югоизточни райони. Вятърът сутринта ще е от запад-югозапад, слаб до умерен, а в Източна България – ще е югозападен и временно силен; постепенно през деня ще се ориентира от северозапад и отново ще започне застудяване.

Източник: bradva.bg