ВЪТРЕШНИТЕ СЕ РАЗПЯХА! ВИЖТЕ КОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ!

ВЪТРЕШНИТЕ СЕ РАЗПЯХА! ВИЖТЕ КОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ! Милионер дава обзаведен апартамент без пари на късметлията, който успее да си го спечели (ВИДЕО)

Advertisement:

Румен Радев вече е готов с повечето от служебните министри, дори за всеки пост има поне по две имена, казаха близки до екипа на новоизбрания президент. Всички те са добри експерти и при избора политическата им принадлежност била на заден план. Има изграден психопрофил на бъдещия премиер – той трябва да отговаря на някои условия, самото му име ще е символично и ще служи за представянето на Радев, съобщава 24 часа.

Смята се, че още не е окончателно одобрен, но се говори, че най-вероятно ще е Огнян Герджиков, който се конкурирал с бившия шеф на БАН акад. Стефан Воденичаров. С Воденичаров, който бе образователен министър за няколко дни в първото правителство на Борисов, са водени разговори, но няма категорично да, твърдят източници до Радев. И двамата отговаряли на профила – интелигентни, квалифицирани, умерени.

Много близки до Герджиков казаха, че това е партенка. Но и от други медии са ги търсили да питат за същото. Очевидно Герджиков е набелязан от някого, ако може да вярваме на поговорката, че няма дим без огън. Новоизбраният президент рязко отказва да обсъжда кадрови въпроси преди встъпването му в длъжност, пък и след това. БСП няма да участва в служебното правителство, нееднократно декларира соцлидерът Корнелия Нинова. Тя дори е издала забрана на по-ярките червени лица да се стягат за постове в кабинета на Радев, пише Пик.

Advertisement:

Финансов министър вероятно ще е Кирил Ананиев или някой друг опитен кадър на финансовото министерство. Той е зам.-министър на финансите вече четвърти мандат – бе в кабинетите на Иван Костов, Симеон Сакскобургготски и Сергей Станишев, а сега е заместник на Владислав Горанов. А в промеждутъка е бил съветник първо на президента Георги Първанов, а после на премиера Пламен Орешарски. Пусна се слух за Евгений Узунов. Той е бивш ковчежник на соцпартията и дългогодишен червен депутат, но е твърде свързан със СИК, за да е реалистично.

За външното министерство най-коментираното име е на Любомир Кючуков. Той е бивш зам.-министър, а в момента е шеф на Института за икономика и международни отношения. Бил е член на Съвета по европейска интеграция и съветник на президента Първанов, след това посланик в Лондон. За външен министър се върти и името на Гергана Паси. Тя бе министър по европейските въпроси в кабинета “Станишев” и депутат от НДСВ.

Advertisement:

Източник: bradva.bg