ВСИЧКИ ПРАВИМ ТАЗИ ГРЕШКА! Ако не направите това, когато зареждате телефона си горите!

ВСИЧКИ ПРАВИМ ТАЗИ ГРЕШКА! Ако не направите това, когато зареждате телефона си горите!

Един от най-големите проблеми на редица потребители на смартфони е батерията, така че днес можем да бъдем щастливи, ако издържи цял ден в постоянно търсене в интернет, изпращане имейли и съобщения, преглеждане клипове, слушане на музика, снимки и други подобни.

За да започнат новия ден с пълна батерия много хора оставят телефона на зареждане през цялата нощ. Ина интернет можем да прочетем много митове и противоречиви съвети на потребителите и стучњаците обвързани с тетноста на зареждане на батерията през цялата нощ.

Въпреки това, повечето от тях са съгласни, че зареждането на телефоните вечер не би трябвало твърде много да навреди на капацитета на батерията, защото когато веднъж ще достигне 100 процента, зареждането приключва макар телефонът е допълнително прикрепен към зарядно устройство, до проблем може да дойде, ако се повиши температурата, която може да намали капацитета на батерията и да съкрати цикъла на батерията, пише Блиц.

Затова се препоръчва, ако оставяте телефона на зареждане през нощта, свалете предпазната маска, защото в някои случаи може да се стигне до прегряване на батерията.

Литиевите батерии е най-добре да бъдат заредени от 50 до 80 на сто, а най-добре е батерията да се зарежда няколко пъти на ден по малко, вместо веднъж напълно.

От друга страна докато е зарядното включен в ток, той консумира енергия, така че въпреки че икономията не е голяма, от някъде трябва да се да се пести ток.

Източник: bradva.bg