Потвърдиха смъртта на бившият играч на ЦСКА. 76 загинали, 4 оцелели

Потвърдиха смъртта на бившият играч на ЦСКА. 76 загинали, 4 оцелели

Властите в Колумбия потвърждават за вече 77 загинали и само 4 оцелели при катастрофата със самолета на футболния отбор от Бразилия Чапекоензе. Засега обаче само 26 от жертвите са идентифицирани.

На полета е бил и бившият играч на ЦСКА Фелипе Машадо, който официално не е в списъка на оцелелите. Преди минути смъртта му беше потвърдена.

Засега се знае, че живи са двама от вратарите – Данило и Джаксън Фолман, както и защитникът Алън Рушел. Жива е и една от стюардесите.

В момента търсенето на оцелели е прекратено заради силен дъжд. Изчаква се изгрева на слънцето, което ще стане около 13 часа наше време.

На борда са били 21 журналисти, както и трима гости на клуба.

Списък на футболистите на борда: Данило, Фолман, Хименес, Денер, Алън Рушел, Карамело, Марсело, Фелипе Машадо, Тиего, Нето, Жосимар, Жил, Сержио Маноел, Матеус Битеко, Клебер Сантана, Артур Мая, Кемпес, Ананиас, Лукас Гомес, Тиагиньо, Бруно Ранхел, Канела.

Както е известно, преди няколко часа самолет със 72 души на борда и 9 души екипаж, сред които и членовете на бразилския футболен отбор Чапекоензе, се разби над Антиокия (Колумбия) малко преди приземяването си на летището в Меделин.

Полетът е бил чартърен и е пътувал от Боливия. Предполагаемата причина за падането на самолета е електрическа повреда. Самолетът е паднал в планинска местност извън града, което затруднява спасителните операции.

Източник: bradva.bg