Вижте цялата уникална история на новата първа дама!

Вижте цялата уникална история на новата първа дама!

От няколко дни насам си имаме нов президент, като вниманието на обществото е приковано не само върху фигурата на ген. Румен Радев, но и върху тази на съпругата му – Десислава Генчева. 

Тя е на 47 години, родом е от Бургас, завършва английска гимназия, а след това финанси и маркетинг. 

Работи като пиар на Румен Радев във ВВС и когато той напуска заемания от него пост, за да се отдаде на кандидат-президентската си кампания, тя си тръгва с него. 

Двамата са официално женени едва от август и нямат общи деца, но за сметка на това имат наследници от предишните си бракове – новият президент има две, а Десислава едно. Първият ѝ брак отново е с политик и по-конкретно с депутата от БСП Георги Свиленски. 

Досега това е, което ни е известно за новата първа дама, но сънародниците ни несъмнено са нетърпеливи да разберат още за нея, като любопитството на нацията спрямо жената до новия държавен глава се обуславя и от отсъствието на дамата до Росен Плевнелиев по време на 5-годишния му мандат. 

Десислава обаче красноречиво доказа, че за разлика от Юлияна Плевнелиева тя ще бъде неотлъчно до мъжа си, докато той изпълнява служебните си задължения. 

Затова можем да съдим от подкрепата, която Генчева засвидетелства към генерала по време на предизборната му кампания и от нескритата ѝ радост от победата на мъжа ѝ, която тя без притеснение сподели във фейсбук. „Явно доброто побеждава не само в приказките. Особено, когато сме обединени около смислена кауза! А каузата в случая се нарича България! И е пълна със смисъл!“. 

Това не е единственият пост на Десислава в социалната мрежа относно президентските избори в родината ни, като няма как да не подчертаем, че предишните ѝ думи в онлайн пространството меко казано не се вписват в образа на първа дама и не кореспондират с умереното и балансирано държание, каквото би трябвало да демонстрира жената до президента. 

Визираме острите ѝ реплики във Фейсбук в деня, в който Цецка Цачева беше посочена за кандидат на ГЕРБ. „Що си мисля, че и досега си имахме президент жена?! Майка на нацията“, написа тогава първата дама в социалната мрежа. 

А след сълзите на Цачева по време на дебата с Радев Генчева иронично написа: „Хормонален дисбаланс? Объркана съм!“. 

Десислава си навлече упреци не само заради въпросните непремерени изказвания, но и заради избора на тоалет за първата си поява, след като Радев бе избран за президент и по-конкретно заради полата над коляното, не кореспондираща с официалния дрескод, с който трябва да се съобразява първата дама.
 

Но абстрахирайки се от необещаващото начало на Генчева само времето ще покаже дали тя ще се справи с ролята, с която се е нагърбила и дали ще успее да влезе в амплоато на първа дама, която ще присъства открито в медийното пространство и ще допълва публичния образ на Радев.

Източник: woman.hotnews.bg

Източник: blitz.bg