Невероятен еликсир от канела, джинджифил и мед за зверско отслабване

Невероятен еликсир от канела, джинджифил и мед за зверско отслабване

На канелата се гледа най-вече като на ароматна подправка за разни вкуснотии. Но тя намира широко приложение и в народната медицина .

Чаят с канела отколе е признат в страните от Изтока като превъзходен еликсир, помагащ в лечението на редица заболявания и за възвръщането на стройната фигура на арабските жени.
Канелата, както и повечето подправки, е способна да активизира процеса на изгарянето на мазнини , тъй като в нея се съдържат вещества, които понижават нивото наглюкозата в кръвта . Тази особеност на канелата се използва широко при лечение на диабет : 1/2 ч. л. от нея се прибавя към чая, изпива се на гладно – такава напитка може да нормализира кръвната захар за цял ден. Нужно е да се знае обаче, че канелата не е в състояние да неутрализира захарите и мазнините, които се приемат заедно с нея.

Базирайки се на факти, лекари стигат до извода, че канелата в съчетание с мед е чудесно средство за нормализиране на обмяната на веществата, което в крайна сметка води до отслабване. Действието на този „тандем“ се обяснява с мощните му антипаразитни свойства. При отстраняването на паразитите, освободилият се от токсините организъмбързо се нормализира и човек намира идеалното тегло за себе си.

Как  се прави чай от мед и канела ?
За приготвянето на напитката е необходимо да смесите 2 части мед и 1 част канела. Канелата (на прах) се залива с вряща вода и се оставя половин час покрита с кърпа.
На литър вряща вода се слагат 2 с. л. мед и 1 с. л. канела. След като канелата изстине, се прибавя мед и се оставя за 1 нощ в хладилник. Най-добре е да си приготвяте по около литър от напитката и да пиете по половин чаша сутрин на гладно и вечер преди сън. Трябва да знаете, че отслабването ще продължи, докато организмът не се избави от всичко, което му пречи да работи нормално: гъбички, паразити, шлаки и токсини.

Уникални свойства притежава чаят, приготвен от канела и джинджифил . Последният е силно лечебно средство с изразени бактерицидни, противоглистни, холеритични и други свойства. При добавянето му в храната се увеличава секреторната функция на стомаха, благодарение на което храната се усвоява, без да се натрупват мазнини „в запас“.Джинджифилът понижава нивото на холестерол в кръвта и оказва леко слабително действие. Затова употребата му като средство за отслабване е повече от оправдана.
Канелата и джинджифилът се използват в борбата с излишните килограми под формата на чай , в който двете подправки се допълват взаимно.
Такава напитка се прави по следния начин:
Вземете чаша обезмаслен кефир, прибавете 1/2 ч. л.джинджифил и канела , щипка червен пипер. Изпийте сместа на гладно. Точно такава комбинация осигурява най-добър ефект за изгаряне на мазнини. Не бива да заменяте кефира с вода, тъй като в този случай той предпазва стомаха от раздразнение.

За тези, които обичат да закусват с нещо сладичко, имаме изключително предложение, което засища и помага за отслабване: просто е необходимо да смесят мед и канела в съотношение 2:1 и със сместа да намажат филия пълнозърнест хляб. И вкусно, и полезно!

Източник: zajenata.bg