БЪЛГАРИЯ ВПЕРИ ПОГЛЕД! В НАВЕЧЕРИЕТО НА БЪДНИ ВЕЧЕР ПАТРИАРХ НЕОФИТ ОТПРАВИ МНОГО ВАЖНО ПОСЛАНИЕ!

БЪЛГАРИЯ ВПЕРИ ПОГЛЕД! В НАВЕЧЕРИЕТО НА БЪДНИ ВЕЧЕР ПАТРИАРХ НЕОФИТ ОТПРАВИ МНОГО ВАЖНО ПОСЛАНИЕ!

Българският патриарх Неофит отправи традиционното си приветствие към българите за настъпващите Рождественски и Новогодишни празници.

Това съобщи отделът „Връзки с обществеността“ при Светия синод на Българската Православна Църква. 

„Скъпи сънародници, най-сърдечно Ви поздравявам със светлия празник Рождество Христово, който изпълва сърцата ни с радост и надежди и Ви честитя настъпващата Нова 2017 година! Свещеното Писание свидетелства, че „Бог е любов, и който пребъдва в любовта, пребъдва в Бога, и Бог – в него“ (1Ин. 4:6)“, казва в приветствието си към българите Негово светейшество. 

Патриарх Неофит пожелава да се постараем Христовата безусловна и никога неотпадаща любов да се възцари в сърцата ни и тя да ни ръководи във всички наши дела и решения. 

Така ще въздадем Богу хвала за всичките Му благодеяния и милости към нас, с дръзновение ще се надяваме на благодатната Му помощ във всичките ни добри начинания и в дни на изпитания. Нека му подражаваме в Неговото саможертвено човеколюбие и правим добро на хората, като ги утешаваме, укрепяваме и им помагаме според силите си, призовава българите патриарх Неофит. 

Приветствието на Негово светейшество завършва с пожеланието: „Родилият се във Витлеем Христос да изпрати на всеки щастие, мир и благоденствие! Честито Рождество Христово“.

Източник: bradva.bg