ТОЙ ОТИДЕ В БАНКОВ КЛОН В СОФИЯ И ПОИСКА ДА ИЗТЕГЛИ 112 БОНА! ПОЛИЦИЯТА НА КРАК!

ТОЙ ОТИДЕ В БАНКОВ КЛОН В СОФИЯ И ПОИСКА ДА ИЗТЕГЛИ 112 БОНА! ПОЛИЦИЯТА НА КРАК!

Софийската районна прокуратура повдигна обвинение на мъж, опитал да заблуди банков служител и да изтегли огромна сума от чужда сметка.

На 20 декември, в клон на „Райфайзен банк“ в столицата, Цонко Петров пробвал да изтегли 112 000 лева от сметка, без да има за това съответно правно основание, като  представил платежни документи, в които били отразени неверни обстоятелства, съобщиха от прокуратурата. 

Служителят обаче се усъмнил в достоверността на документите и веднага от банката сигнализирали МВР. Пристигналите на място полицаи задържали извършителя, след което установили неговата самоличност и срещу него веднага е започнато досъдебно производство. 

Разследването е установило, че той многократно е осъждан за опит за измама в големи размери, представяйки се за длъжностно лице, както и за документно престъпление. 

Предвид многобройните предходни осъждания на Цонко Петров, прокуратурата е разпоредила да бъде задържан до 23 декември, когато ще бъде конвоиран в Софийския районен съд, който да разгледа искане да му бъде наложен постоянен арест.

Източник: bradva.bg