ПРЕДИ КОЛЕДА НА ГРОБА НА ПРЕПОДОБНА СТОЙНА СЕ СЛУЧИ ЧУДО! НЯМО ДЕТЕ ПРОГОВОРИ, НО ЧУЙТЕ КАКВО КАЗА!

ПРЕДИ КОЛЕДА НА ГРОБА НА ПРЕПОДОБНА СТОЙНА СЕ СЛУЧИ ЧУДО! НЯМО ДЕТЕ ПРОГОВОРИ, НО ЧУЙТЕ КАКВО КАЗА!

Дете проговори на гроба на българската ясновидка Преподобна Стойна в събота на 17 декември, съобщава „България Днес“, цитирайки таткото на 6-годишното момченце Ивелин И. – Велизар.

Той не можа да сдържи сълзите си от радостта, която споходила семейството на панихидата по случай 83-годишнината от кончината на българската ясновидка Преподобна Стойна.

„Чудото, както го наричаме със съпругата ми, стана ей така, както си говорим с вас. Като беше на 2 години, малкият падна от стълбите в къщата ни и оттогава не говори. Къде ли не сме го водили по доктори, психолози, обиколихме навсякъде. Само на Бог се надявахме накрая“, сподели 45-годишният Велизар, цитиран от „България днес“.

Двамата със съпругата му Елена чули от нейна колежка, че на гроба на Преподобна Стойна се случвали все добри неща – болни си тръгвали съвсем здрави, а малки деца, страдащи от психични проблеми, дни след посещението в Златолист се оправяли.

„Това бе една надежда за нас. Решихме да посетим тази панихида на 17 декември. Знаехме, че ще я направят тогава, въпреки че Стойна е починала на 22 декември. Много пъти сме били и на гроба на Баба Ванга, която приживе смятахме за светица. Но щастието сега ни се усмихна. Как стана ли? Ами Ивчо, както си седеше и слушаше думите на свещеника, се обърна към мен и ми каза: „Татко, запали ми пак свещта“. Разплакахме се с майка му, а няколкото човека присъстващи спряха церемонията и заедно се порадвахме на чудото“, разказа развълнуваният мъж.

Засега той не желае да разкрива самоличността си, защото не иска да става медийна личност, не желае и различни хора да го разпитват за проблема му с детето, за да не нарани психиката му.

„Единствен син ми е, разказвам ви това, защото смятам, че трябва да се пише за хубавите неща, които все пак ни се случват. Хората трябва да вярват и да се надяват, че чудесата около Коледа наистина могат да се случат“, споделя Велизар.
Мъжът е решил, че в знак на благодарност всяка година ще дава курбан на името на светицата на датата на панихидата й.
„Това ще е знак и за всички тъжни, обезверени и нещастни хора, които се надяват чудото да ги споходи. Трябва да говорим за Бог, да вярваме и да не забравяме доброто, което ни се случва“, категоричен е Велизар.

Източник: bradva.bg