Брутално убийство на известен бизнесмен разтърси Български извор!

Брутално убийство на известен бизнесмен разтърси Български извор!

Брутално убийство в понеделник вечер разтърси тетевенското село Български извор. Ликвидиран е бизнесменът Иван Масарлиев.

Безжизненото тяло на 80-годишния мъж открила жената, с която живеели на съпружески начала. Тя се прибрала от магазина, който бил собственост на Масарлиев, около 22 часа. Намерила го проснат на пода с вързани с кабел ръце и крака и омотани уста и шия с плетен бинт. Метална каса, в която държал пари и ценности, зеела разбита и празна. Потресената Таня повикала съсед, който пък алармирал полицията, пише „24 часа“.

Иван Масарлиев е първият развил частен бизнес в Български извор. Имал обаче маята, както казват местните – още по социалистическо бил закупчик, търговията му била в кръвта. Започнал със заведение на паркинга в Роденец – през селото минава пътя София-Варна. После направил и магазини. Не бил обаче алчен и себичен, помагал на роднини и приятели, давал пари на заем, напътствал и разкривал опита си. Няколко пъти пробвали да го оберат, разказаха хора от селото. Даже преди десетина дни му откраднали плазмен телевизор.

„Ама то това е кокошкарска работа. Но да посегнат да го убият, значи много пари, а може и злато, да са задигнали от касата“, смятат местните. Иван бил бохем с хазартен дух. Имал 3 брака зад гърба си. От първия му се родили син и дъщеря, които се задомили надалече. Преди няколко години заживял с 15-20 години по-младата учителка Таня от Плевен. След трагедията тя споделила, че ще затвори къщата и ще се прибере при родителите си.

„Във вечерта на убийството, около 21 часа, седяхме в местен ресторант с кметовете на Български извор и на Глогово“, разказа Адриян Милчев, кмет на Галата. Направило им впечатление, че на съседна маса се настанили двама непознати млади мъже и поведението им било доста съмнително – през цялото време седели като на тръни, оглеждали се.

„Ние тук всичките се знаем, а на тези определено не им бе чиста работата“, допълва Милчев. С 1400 жители Български извор е сред най-големите села в Ловешка област. В него има полицейски участък, но няма постоянно полицейско присъствие или поне дежурен нощем, жалват се хората. Казват, че живеят в постоянен страх и дават пример: от октомври до сега са извършени 20 кражби и нито една не е разкрита. Сега вече като станало и убийство се надяват да бъде сторено нещо за безопасността им.

„През селото минава главен път, спират хора всякакви – нуждаем се от полицейска закрила преди да е станало друго зверско престъпление“, казват те Иван Масарлиев е издъхнал от задушаване, чрез пристягане на бинта, е заключението на съдебния лекар. По случая е образувано досъдебно производство.

Източник: blitz.bg