Извънредно! Атентат в Анкара: Убиха руския посланик

Убийство в Анкара, атентат срещу руския посланик

Advertisement:
Advertisement:

Атентат в Анкара хвърли в ужас световната общественост. При откриване на изложба в картинна галерия, мъж е нахлул на мястото и е убил руския посланик Андрей Карлов. Терористичният акт се е случил преди броени часове, а властите в Турция са на крак, за да предотвратят повторно кървава баня.

Атентатът предизвика бурни реакции, а подробности тепърва ще се изясняват. Любопитна подробност е обаче, че турските власти, които обичайно държат подобни събития в пълно затъмнение, този път са допуснали изнасяне на снимки и информация от мястото на събитието.

Според разпространената в медиите информация, руския посланик е бил поканен на откриването на изложба в галерия за съвременно изкуство. Докато изнасял реч, през вратата нахлул мъж, който крещял „Не забравяйте Сирия! Не забравяйте Алепо!“. След което насочил пистолета си към посланика и го застрелял.

Advertisement:
Advertisement:

Веднага е извикана линейка, а представителят на Русия е изпратен в най-близката клиника. Раните обаче се оказват твърде тежки и той умира. Нападателят също е застрелян след кратка игра на криеница с полицията. От Москва допреди час нямаше официални изявления, тъй като всички бяха в шок от новината.

„Потресаващо чудовищно престъпление. Поднасям дълбоките си съболезнования на семейството му“, заяви Дмитрий Медведев. Владимир Путин от своя страна определи зловещия атентат в Анкара като провокация. „Извършеното престъпление е безусловна провокация, насочена към срива на нормалните отношения между Русия и Турция. И е опит за срив на мирния процес в Сирия, който активно се движи от Иран, Турция, Русия и други страни, заинтересовани от прекратяването на конфликта“, заяви Путин на среща със Сергей Лавров и шефа на ФСБ Александър Бортников.

Кошмар в Турция! Атентат срещу руския посланик в Анкара

Кошмар в Турция! Атентат срещу руския посланик в Анкара

Отговорът на това престъпно действие, тепърва ще се очаква. По думите на Путин, единствения начин да се отговори на този акт, е като се отвърне на удара и се продължи с атаките срещу ИДИЛ в Сирия.

Коментари чрез Facebook

коментара

Източник: razkritia.com

Advertisement: