ВКАРА ЕКСПЕРТИТЕ В МИША ДУПКА! МАШИНИСТ С 20 ГОДИНИ СТАЖ РАЗКРИ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО В ХИТРИНО!

ВКАРА ЕКСПЕРТИТЕ В МИША ДУПКА! МАШИНИСТ С 20 ГОДИНИ СТАЖ РАЗКРИ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО В ХИТРИНО!

Технически проблеми, а не висока скорост на машинистите е причина за трагедията в Хитрино.

Позицията е на председателят на Синдиката на машинистите Диан Димитров и колега на тримата машинисти от авариралата композиция. Според него държавата е абдикирала от проблемите на жп транспорта.

Димитров е с 20-годишен стаж като локомотивен машинист на товарен влак. Часове преди смъртоносния взрив минава по същото трасе – през  Хитрино. По думите му по трасето не е имало проблеми. Според него не човешка грешка, а технически проблеми и повреда в цистерната са довели до експлозията.

„Високата скорост може до дерайлиране да доведе, но цистерните са обезопасени, няма как да се взриви, пише Пик. От търкането на спирачките, предната вечер имах същия проблем, оттам се е възпламенило”, смята Димитров.

По думите му подредбата на вагоните е била стриктно спазена, тъй като контролът върху това е изключително строг. Познава и тримата машинисти от злополучния влак, дълги години били колеги.

„Щом чухме за инцидента си казахме: „Хайде машинистите изгоряха”, коментира още Димитров.

Като председател и на синдиката на машинистите той не веднъж е предупреждавал, че е въпрос на време е да се случи поредната трагедия. За проблемите в железницата е писал и до властта. Не получил отговор.

Машинистите настояват за цялостна промяна в жп транспорт – сега, не след поредната трагедия.

Източник: bradva.bg