БЪЛГАРИЯ ИЗТРЪПНА! СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ В ХВАТКАТА НА ИД!

БЪЛГАРИЯ ИЗТРЪПНА! СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ В ХВАТКАТА НА ИД!

„Ислямска държава“ (ИД) премина върха на своята експанзия. Аз сега се връщам от иракския град Сюлеймания, който е в епицентъра на боевете срещу тази терористична държава. Бях и в Киркук, където имаше опит „Ислямска държава“ да превземе града.

Това разкри пред БНТ лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

„Трябва да приемем хората, които бягат от войната, цивилизовано. Необходимо обаче е засилване на европейските граници, необходима е по-мащабни акции с трафикантите. Трябва да се действа на място“, категоричен е той.

„Нашата политическа битка ще бъде Европа да стане социална“, обясни политикът.

Сергей Станишев коментира и новоизбрания президент Румен Радев. „Без съмнение това е победа и на ген. Радев и на БСП“, коментира бившият лидер на социалистите.

„Има проблем, твърде много хора са отчаяни. България се нуждае от работеща икономика“, каза още председателят на Партията на европейските социалисти.

Станишев коментира и оправдателната присъда за загубените конфиденциални документи. „Добре е да се припомни, че аз поисках това дело да влезе в съда. Бях убеден в своята невинност. Знам, че съм спазвал процедурите“, поясни бившият лидер на БСП.

Източник: bradva.bg