Румяна Бъчварова разкри разтърсващата истина за Хитрино

Румяна Бъчварова разкри разтърсващата истина за Хитрино 5 (100%) 1 vote

Advertisement:

Опасността в Хитрино е намаляла, но все още не е преминала изцяло

Министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова и Главният секретар на МВР Георги Костов разкриха разтърсващата истина за Хитрино.

Advertisement:

Румяна Бъчварова изрази надежда в края на днешния ден да зарадват хората от Хитрино с добри резултати, но не скри, че за момента опасността все още е доста голяма.

Advertisement:

Тя определи ситуацията като специфична и подчерта, че все още има доста големи рискове.
От думите й стана ясно, че вече има пълна готовност както по отношение на техника, така и материали и логистика за извеждането на най-крайните цистерни от Хитрино.

От своя страна директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ комисар Николай Николов призова външни лица да не правят опити да навлизат на територията.

Advertisement:

Румяна Бъчварова

Опасността в Хитрино е намаляла, но все още не е преминала изцяло

Предстои вагоните да бъдат разтоварени, след което идването на следващите девет.
Николай Николов посочи, че пристигането на фургоните, в които ще бъдат настанени хората от Хитрино, останали без домове, е най-лесната работа.
Той посочи, че в ранните сутрешни часове на днешния ден е разговарял с главния секретар на МВР за обезопасяването на периметъра.

Комисар Николай Николов бе категоричен, че ще направят всичко, което зависи от тях, за да ограничат навлизането на външни лица, които се опитват да окажат влияние върху хората, работещи на терена.

Предстои всички автомобили от северната част на Хитрино да бъдат прехвърлени в южната.
Задачите за днес са разпределени и вече всички са в действие, подчерта той.

На този етап най-важното е да бъде сведен до минимум риска, а след това да бъдат извозени цистерните.
Комисар Николов отказа да коментира от коя фирма са пратени външните разследващи или са отишли там по собствена инициатива.

Главният секретар на МВР Георги Костов подчерта, че на този етап все още има доста голяма опасност за хората в Хитрино, пише Блиц.

Коментари чрез Facebook

коментара

Източник: razkritia.com

Advertisement: