УЖАСЪТ В ХИТРИНО НЯМА КРАЙ. ПЕТЪР МОСКОВ ЛИЧНО РАЗКРИ С ТЕЖКО СЪРЦЕ: ИМА ОЩЕ

УЖАСЪТ В ХИТРИНО НЯМА КРАЙ. ПЕТЪР МОСКОВ ЛИЧНО РАЗКРИ С ТЕЖКО СЪРЦЕ: ИМА ОЩЕ

Имаме още един преведен от шуменската болница в тази във Варна. Друг човек пък е постъпил в болницата в Шумен. Той непряко пострадал от инцидента, пострадал на службите.

Това заяви в ефира на Нова телевизия здравният министър в оставка Петър Москов.

„С него броят на пострадалите стават 30. Състоянието на не малко от приетите в болниците е не просто тежко, а критично. Във Варна има трима, които са в критично състояние. Тези от Военноморската болница също има в тежко състояние. Борбата за живота им продължава във всяка една минута. Това все пак е комбинирана травма, от взрива, от обгазяване и от ударната вълна“, добави той.

„Не може да се каже дали критичните часове за пациентите са минали. Тепърва при тях сигурно ще се развиват белодробни заболявания. Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналите, а на тези на пострадалите, че се полага всяка една възможна грижа за ранените“, заяви той.

„Поклон на всички граждани, които вчера са искали да дарят кръв. Това значи, че можем да правим неща заедно, когато има заплаха“, заяви Москов.

„Седем минути след взрива в Хитрино тръгва линейка от Венец. До 6:25 първите шестима тежко пострадали вече са били в болницата в Шумен. Това е работа на институциите, на която хората могат да разчитат“, каза Москов.

Източник: bradva.bg