ЧЕРНАТА КУТИЯ ПРОГОВОРИ!!! УБИЙСТВЕНИ РАЗКРИТИЯ! ВЛАКЪТ Е ВЛЕТЯЛ В ГАРА ХИТРИНО С ЦЕЛИ

ЧЕРНАТА КУТИЯ ПРОГОВОРИ!!! УБИЙСТВЕНИ РАЗКРИТИЯ! ВЛАКЪТ Е ВЛЕТЯЛ В ГАРА ХИТРИНО С ЦЕЛИ

Днес ще бъде разшифрована втората черна кутия, вчера е отворена първата. Доколкото знам, малко над 70 км е била скоростта при разрешена 40 км. Това коментира пред Нова управителят на компанията превозвач „Булмаркет” Станко Станков.

Говорих с машинистите и тяхното заключение е, че са влезли с по-висока скорост, каза още Станков. Той твърдо отрече появилите се слухове за пожар в русенския офис на фирмата му и заяви, че такова нещо няма.

Аз притежавам 100% от компанията, но зад „Вектра консулт“ стои компания от Кипър. Тя обаче не е офшорка, обясни Станков слуховете за следа на кипърска офшорка в собствеността на превозвача. 

На същото мнение е и Петър Бунев, шеф на Синдиката на железничарите. Машинистът е влязъл с по-висока скорост, категоричен беше Бунев.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова беше най-пестелива в информацията, като заяви, че още е твърде рано да се издават подробности от разследването. Основната версия, по която се работи е причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице и причиняване на големи имуществени щети, каза Арнаудова.

Източник: bradva.bg