Москов с лоши новини за пострадалите в Хитрино!

Москов с лоши новини за пострадалите в Хитрино!

Advertisement:

Имаме още един преведен от шуменската болница в тази във Варна. Друг човек пък е постъпил в болницата в Шумен. Той непряко пострадал от инцидента, пострадал на службите. Това заяви в ефира на Нова телевизия здравният министър в оставка Петър Москов.

„С него броят на пострадалите стават 30. Състоянието на не малко от приетите в болниците е не просто тежко, а критично. Във Варна има трима, които са в критично състояние. Тези от Военноморската болница също има в тежко състояние. Борбата за живота им продължава във всяка една минута. Това все пак е комбинирана травма, от взрива, от обгазяване и от ударната вълна“, добави той.

Advertisement:

„Не може да се каже дали критичните часове за пациентите са минали. Тепърва при тях сигурно ще се развиват белодробни заболявания. Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналите, а на тези на пострадалите, че се полага всяка една възможна грижа за ранените“, заяви той.

Advertisement:

„Поклон на всички граждани, които вчера са искали да дарят кръв. Това значи, че можем да правим неща заедно, когато има заплаха“, заяви Москов.

„Седем минути след взрива в Хитрино тръгва линейка от Венец. До 6:25 първите шестима тежко пострадали вече са били в болницата в Шумен. Това е работа на институциите, на която хората могат да разчитат“, каза Москов.

Advertisement:

Източник: blitz.bg