ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВПЕРИ ПОГЛЕД! СЛЕД ПЪРВИЯ ДЕН В ПАРЛАМЕНТА БОРИСОВ СЪОБЩИ НЕЩО СЪДБОВНО ЗА БЪЛГАРИЯ! ВСИЧКИ ЩЕ

ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВПЕРИ ПОГЛЕД! СЛЕД ПЪРВИЯ ДЕН В ПАРЛАМЕНТА БОРИСОВ СЪОБЩИ НЕЩО СЪДБОВНО ЗА БЪЛГАРИЯ! ВСИЧКИ ЩЕ

За консолидация на партиите и българите призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в първия работен ден на 44-то Народно събрание.

„Ако сме умни като нация, не постовете дори са важни, просто партиите, хората да се консолидираме тази година и половина – особено първата година, с председателството; ще станем много важни, можем да направим много добри неща за България“, отговори той на журналистически въпроси.

Борисов обеща да не наруши пръв добрия тон с президента Радев. И добави, че се надява за тези няколко месеца и държавният глава да е видял, че не е едно и също да си в предизборна кампания и когато се носи цялата отговорност.

Във фейсбук пък Борисов написа:

„Стабилността за Балканите минава през България. Ние сме много важни за Европа като външна граница. Ситуацията в света е леко казано тревожна, трябва да бъдем умна нация. Надявам се всички да сме си взели поуки и от слабостите, и от успехите. Хората очакват да им се случи нещо добро, да го усетят. Затова всичко, което е добро като предложения, ще бъде прието. Ако сме умни, не постовете са важни. Смирението ми не е привидно, винаги съм бил балансиран и никога няма да наруша първи добрия тон.“

Пред журналистите лидерът на ГЕРБ се обяви за стабилност. Той смята, че е безсмислено харчене на пари да има нови предсрочни парламентарни избори, защото резултатът няма да е много по-различен.

„Ако искаме пак да го провокираме народа, то лесно става, но това са по шест месеца, по 50 млн.лв. за избори и пак същото и, ако е по смесената система, резултатът ще е такъв“, обясни Борисов, цитиран от БТА. 

Той посочи също, че ако вотът сега е бил по мажоритарната система, ГЕРБ сигурно са щели да имат 130 депутатски места.

Опонентите си Борисов посъветва винаги да мислят какво следва след това, политиците – да не си играят със съдбините на хората. Аз няма да го правя, всеки си носи риска, народът веднага наказва този, който премине границата като моите опоненти, заключи той.

Източник: bradva.bg