ПОТРЕС! МЪЖЪТ, ЧИЯТО ЖЕНА ЗАГИНА В ХИТРИНО: ПОЖАРНИКАРИТЕ БЯХА ПИЯНИ, ПСУВАХА МЕ НА МАЙКА!

ПОТРЕС! МЪЖЪТ, ЧИЯТО ЖЕНА ЗАГИНА В ХИТРИНО: ПОЖАРНИКАРИТЕ БЯХА ПИЯНИ, ПСУВАХА МЕ НА МАЙКА!

Огромен скандал се разрази в Хитрино след шока от трагедията в селото. Мъжът, чиято жена беше изпепелена в местната фурма, нападна словесно началника на главна дирекция „Пожарна безопасност” комисар Николов и го обвини в тотално безхаберие на подчинените му служители.

Мъжът се развика към комисар Николай Николов, който пристигна на място с премиера Бойко Борисов. Пожарникар ме напсува на майка, когато му казах да отиде да гаси горящата фурна, в която беше жена ми. Всички полицаи бяха пияни, ако сега им вземат проби – още не са изтрезнели, заяви мъжът.

Комисар Николов не отговори пряко на тези обвинения. Секунди преди това той заяви, че опасният товар е още в селото, но има разрешение от главната прокуратура да бъде изнесен, пише Пик.

120 пожарникари продължават усилено да работят за евентуално намиране на още хора под развалините. Пристигат екипи от Варна, Русе, Търговище, Разград, Велико Търново. Чух се с румънския министър на вътрешните работи, който предложи помощ, но за момента няма смисъл, обясни Николов.

Сигналът за инцидента е подаден в 5.42 часа. Хората са били тук в 6.00 часа. Само 16 минути след като е постъпил сигналът.  „Твърдението за пожарен автомобил без вода е абсурдно“, категоричен е Николов.

Източник: bradva.bg