НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! ИЗТЕЧЕ СКАНДАЛНА ИНФОРМАЦИЯ – БОРИСОВ ПРАВИ НОВИ ИЗБОРИ!? ЕТО КОГА

НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА! ИЗТЕЧЕ СКАНДАЛНА ИНФОРМАЦИЯ - БОРИСОВ ПРАВИ НОВИ ИЗБОРИ!? ЕТО КОГА

 

Бойко Борисов е получил картбланш да сформира каквото и да е правителство, стига той да е премиер, разказал за OFFNews човек, който е бил част от делегацията в Малта.

Борисов, Цветан Цветанов и голяма част от ръководството на ГЕРБ отидоха на срещата на Европейската народна партия на средиземноморския остров, за да питат как ЕНП приема различните варианти за коалиции.

Основното притеснение на ГЕРБ беше как ще се възприеме от Европа евентуална коалиция с Обединените патриоти или с БСП.
Пред ръководителите на сестринските партии Борисов е изтъкнал, че той е познат и предвидим партньор и е задал въпроса дали по време на председателството предпочитат да работят с него или с човек, с когото тепърва ще се опознават. Обяснил е, че ситуацията в България е сложна и ще се наложат компромисни коалиции и е поискал благословията за тях.

Още преди от ЕНП да го питат, Борисов е декларирал, че ако коалицията е неуспешна, при най-малкия знак от Европа ще я разпусне веднага след края на българското председателство и ще насрочи избори за есента на 2018 г.
Благословията на ЕНП отваря пътя за коалиция не само с Обединени патриоти, но и с Марешки, а дори и с БСП, макар че към момента нито ГЕРБ, нито БСП искат такава, коментира източникът на изданието..

Източник: bradva.bg