ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРИЧИНИТЕЛ НА РАК! ДЕЦАТА ВИ ГО ОБИЧАТ ДО ПОЛУДА! СПРЕТЕ ДА ЯДЕТЕ ТАЗИ ХРАНА!

ТОВА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРИЧИНИТЕЛ НА РАК! ДЕЦАТА ВИ ГО ОБИЧАТ ДО ПОЛУДА! СПРЕТЕ ДА ЯДЕТЕ ТАЗИ ХРАНА!

 

Ако смятате, че съдържанието на хот-дога и начина, по който се произвежда са безопасни, може да се изненадате като разберете, че тази много обичана храна може да донесе много опасности за здравето.

Хот-дога има произход първоначално от Германия. Германските имигранти го внесли в Америка и скоро той стават лакомство номер едно. В днешно време 7 милиона от тях се продават за едно лято.

Те са изключително нездравословни и произведени по роботизиран начин и нямат нищо естествено в тях. На теория, те са смес от свинско, говеждо и пилешко месо. Всъщност остатъците от тези съставки. Остатъци като крака, глави, мастна тъкан или кожата на животното. Те са смесени с големи количества сол, нитрати и подобни химикали и крайният продукт е една нездравословна паста. Вкусът от друга страна е различна във всяка една област, защото се добавят ароматизанти, оцветители или мононатриев глутамат.

В Университета на Хавай е направен един тест, в който резултатите били ужасяващи. Те показват, че консумацията на това месо можете да увеличи риска от рак на панкреаса с 67%.

Появата на нитрозамини е само в резултат на една от най-проблематични добавки, използвани в хот-дога. Те са нитрати и нитрити. Тези добавки се комбинират с амини и резултатът е нитрозамини, който е свързан със стомаха, пикочния мехур и рак на панкреаса.

Чрез консумацията ежедневно на един хот-дог можете да увеличите риска от рак на дебелото черво с 21%. Това е доказано и обявено от Американския институт за изследване на рака.

Източник: bradva.bg