ИЗСТИНАХМЕ! ЧУЖДИ СЛУЖБИ БИЯТ ТРЕВОГА: БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАВЛАДЯНА СЪВСЕМ СКОРО ОТ

ИЗСТИНАХМЕ! ЧУЖДИ СЛУЖБИ БИЯТ ТРЕВОГА: БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЗАВЛАДЯНА СЪВСЕМ СКОРО ОТ

Руската армия ще нахлуе в Канада и Япония, „ако светът не прояви решителност“, заяви вътрешният министър на Украйна Арсен Аваков.

„За съжаление ще дойдат и в Канада през Арктика, по леда, заради конфликта за шелфа. А в Япония ще нахлуят заради конфликта за Курилските острови. Навсякъде ще бъдат, защото им позволяваме“, заяви Аваков, цитиран от руския сайт news.rambler.ru.

Украинският министър на вътрешните работи направи това изявление по време на официалното си посещение в Канада. Той добави, че счита Украйна за „последна отбранителна линия в Европа“.

Ако Путин ни прегази, ще дойде и във Финландия, Литва, Полша, България и въобще на Балканите, добави украинският министър.

На 5 декември началникът на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Виктор Муженко заяви, че руската армия може да нахлуе в Украйна „отвсякъде“. Генералът особено подчерта в това отношение Крим, където според него „руснаците са съсредоточили съществени настъпателни сили“.

Както е известно, украинските власти обвиняват Москва, че осъществява финансова и военна подкрепа на бунтовниците в Югоизточна Украйна.

Кремъл отрича обвиненията и заявява, че Русия не е страна в конфликта.

Източник: bradva.bg